ceturtdiena, 2016. gada 17. marts

Krustcelēs

Konkurētspēja un produktivitāte Latvijā turpmāk paaugstināt, būs iespējams koncentrējoties uz cilvēkkapitāla un tehnoloģiju uzlabojumiem, jo citas iespējas jau izsmeltas. Tā Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā par Latvijas produktivitāti un konkurētspēju, secināja eksperti. Kā secināts Latvijas Bankas pētījumā, pēc ekonomiskās krīzes kopējo produktivitātes pieaugumu galvenokārt veicināja darbaspēka pārvietošanās uz produktīvākiem uzņēmumiem. Taču patlaban šajā ziņā Latvijā jau sasniegts teju Eiropas Savienības maksimums, tādēļ nākotnē uz to vairs cerēt nevar. Gan eksperti, gan uzņēmēji atzīst, ka būtiska loma turpmāk būs izglītības sistēmai un zinātnes attīstībai. Diemžēl Latvijā ieguldījumi izglītībā un zinātnē joprojām ir vieni no zemākajiem Eiropas Savienībā.
--> Read more...

trešdiena, 2016. gada 16. marts

Pieminekļi Rīgā

Starp Lāčplēša dienu un valsts svētkiem mēs pieminam arī tos, kuri cīnījās par mūsu Dzimteni un tās neatkarību. Tikai retais zinās, ka Rīgā ir piecas piemiņas vietas karavīriem, kuri uzvarēja Bermonta armiju. Daugavgrīvas cietokšņa teritorijā NBS jūras spēku novietnē atrodas piemiņas plāksne veltīta septiņu Lielbritānijas un četru Francijas kara kuģu apkalpēm, kas piedalījās Latvijas neatkarības cīņā un ar savu kara kuģu artilērijas uguni atbalstīja Latvijas armijas vienību uzbrukumu bermontiešiem. Bolderājas kāpās Bumbu kalniņā atrodas piemiņas vieta Rīgas atbrīvošanai no bermontiešiem. Piemiņas vieta vairākkārt tikusi izpostīta, bet atkal sakārtota tās sākotnējā izskatā, kā atklājot, 1939. gadā. Imantā, Sudrabkalniņā atrodas piemineklis bermontiādes laikā kritušajiem sestā Rīgas kājnieku pulka karavīriem. Piemineklis sastāv no diviem arhitektoniskiem veidojumiem, bet bronzas plāksnē iemūžināti 54 kritušo karavīru vārdi. Turpat netālu Slokas un Būltu ielas stūrī atrodas Latvijas neatkarības karā kritušajiem Latvijas armijas autotanku pulka karavīriem veltīts piemineklis. Viens no jaunākajiem Rīgas pieminekļiem atrodas Daugavmalā, tieši te notika izšķirošās kaujas pār Bermonta armiju.
--> Read more...

ceturtdiena, 2016. gada 10. marts

Tiek siltinātas pašvaldības iestādes

Šobrīd Skrundas novadā energoefektivitāti uzlabo divām skolām, vidusskolai un Nītrātes pamatskolai, kā arī kultūras namam. Tiek siltināti gan pamati, gan bēniņu pārsegumi, gan pagrabi un sienas. Tāpat tiek renovēti jumti, nomainīti logi un ārdurvis. Tā kā Skrundā lielākoties ir dabasgāzes apkure, tā nav lēta, piemēram, kultūras nama apkurei gadā paredz 42000 eiro. Siltināšana šo summu varētu samazināt par trešdaļu. Projekta īstenošanai laika nav daudz, visi trīs objekti jānodod līdz gada beigām. Ja notiks kavēšanās, tad līdzfinansējuma saņemšana no klimata pārmaiņu finanšu instrumenta ir apdraudēta. Ja Sia ‘’Pretpils’’, kas veic darbu abās skolās, iekļaujas plānotajā darba grafikā, tad kultūras namā, kur darbus veic Sia ‘’Latvijas energoceltnieks’’, darbi iekavējušies.
--> Read more...

 

  © 2009 Koka roka ir blogs par visu, ko neraksta avīzēs