ceturtdiena, 2014. gada 27. novembris

Noslēgušās NBS rīkotās sakopšanas talkas

Turpinot pirms pieciem gadiem atjaunoto tradīciju, arī šogad NBS rīko brīvības cīņu piemiņas un karavīru kapu vietas sakopšanas talkas. Viena no šīm talkām notika arī Alūksnē. Četrās talkas vietās Alūksnē un tās apkārtnē piedalījās aptuveni 100 kājniekskolas kadeti un personāla pārstāvji. Apjomīgākie darbi notika Alūksnes garnizona kapos, kur atdusas Lāčplēša ordeņa kavalieri un pie pieminekļa Latvijas atbrīvošanas cīņās kritušajiem septītā Siguldas kājnieku pulka karavīriem. Kā jau rudenī, galvenais karavīru pienākums bija lapu savākšana, iespēju robežās kadeti veica arī citus darbus. Kājniekskolas karavīri aicina ikvienu piedalīties pasākumos patriotu nedēļas ietvaros, bet iesaka pieminēt kritušos karavīrus un atcerēties Latvijas vēstures notikumus arī pārejā gada laikā.
--> Read more...

piektdiena, 2014. gada 21. novembris

Ogres iedzīvotāji pēc rudens plūdiem vēl gaida atbalstu

Ogrēnieša Mārtiņa ģimene bija viena no tām, kas šoruden piedzīvotajos Urgas upes plūdos evakuējās. Vēl šodien atceroties pirms mēneša piedzīvoto, viņš nespēj valdīt emocijas, lai arī licies, ka pēc mājas kredīta nomaksas varēs uzelpot, plūdi diennakts laikā izpostījuši gadiem uzkrāto sadzīvi un šobrīd, lai atgrieztos mājoklī ieguldīti kārtējie 1000 eiro. Aprēķināts, ka oktobra plūdu radītie zaudējumi Ogres novadā ir vairāk, kā 1000000 eiro pašvaldības īpašumiem un 113000 eiro privātajiem īpašumiem. Šobrīd Ogres novada pašvaldība saņēmusi 50 plūdos skarto iedzīvotāju iesniegumus ar lūgumu piešķirt kompensācijas. Tomēr ne visiem esot garantētas iespējas to saņemt.
--> Read more...

pirmdiena, 2014. gada 17. novembris

Z. Liepiņš jau gadu vada LNO

Andrejs Žagars LNO vadīja 17 gadus, tobrīd kultūras ministres Žanetes Jaunzemes Grendes neapmierinātība ar finanšu pārvaldīšanu operā, kā arī operas nama arodbiedrības uzstājīgie protesti pret Žagara vadības stilu noslēdzās ar viņa atstādināšanu no amata. Šodien aprit gads kopš operas valdes priekšsēdētājs ir Z. Liepiņš. Orķestra arodbiedrība, kas cīņā pret iepriekšējo operas direktoru bija gatava kardināliem protesta soļiem, piketam un streikam, jaunā vadītāja darbu vērtē pozitīvi. Laikā kad operu vadīja Andrejs Žagars orķestra mūziķi mēnesī saņēma vidēji 700 eiro pirms nodokļu nomaksas, šobrīd tie ir vidēji 1000 eiro pirms nodokļu nomaksas.
--> Read more...

pirmdiena, 2014. gada 10. novembris

Par negadījumu Mārupē sākts kriminālprocess

Jaunmārupes biogāzes koģenerācijas stacijā ražo biogāzi, kas pārtop par elektrību ko uzņēmums pārdod Latvenergo un siltumu, ar kuru apkurina Mārupes siltumnīcas. Vakar ražotnes vadītājs un tās operators iegājuši telpā, kurā bija sākts izejvielas uzpildes process un veidojās biogāze. Kad pēc 10 minūtēm viņi neatgriezās un neatbildēja uz telefona zvaniem, trešais darbinieks gāja viņus meklēt un atrada, guļot bez samaņas. Mediķiem notikuma vietā viņu dzīvības glābt neizdevās. Patlaban notiek izmeklēšana, kāpēc vispār nelaime notikusi. Iemesli, kāpēc ražotnes vadītājs un operators atradās bīstamajā telpā, vēl tiek skaidroti.
--> Read more...

Cēsīs atklāj Latvijā pirmo mobilo ierīču uzlādes staciju

Pirmā alternatīvās enerģijas mobilo ierīču uzlādes stacija uzstādīta pie Cēsu valsts ģimnāzijas. Elektroenerģiju saražo saules gaisma, tā tiek uzkrāta akumulatoros. Ņemot vērā to pietiekami lielo jaudu un tilpumu, visai īsā laikā ierīce spēj vienlaikus uzlādēt divas mobilās ierīces, turklāt arī diennakts tumšajā laikā. Mobilo ierīču uzlādes staciju izgatavoja 4 RTU Cēsu filiāles studenti. Ideja viņiem radās lekcijas laikā par alternatīvās enerģijas avotiem. Vēlme esot bijusi uzzināt, kā tas notiek dabā, jaunieši atzīst, sākums nesot bijis viegls un nācies saskarties ar dažādām grūtībām. Tomēr tas bijis to pūliņu vērts, jo gūta neatsverama pieredze. Idejas īstenošanai jaunieši piedalījās Swedbank rīkotajā sociālo projektu konkursā ‘’Open Mind 2014’’, kurā tad arī guva atbalstu 3000 eiro. Ņemot vērā uzņēmējdarbības inkubatora sniegtās iespējas, RTU Cēsu filiāles vadība jau pamudinājusi jauniešus šo ideju attīstīt par biznesu.
 
--> Read more...

 

  © 2009 Koka roka ir blogs par visu, ko neraksta avīzēs