ceturtdiena, 2014. gada 28. augusts

Patēriņa kredīts

Cilvēki sapņo par moderni iekārotām dzīves telpām, par neaizmirstamiem piedzīvojumiem, par jaudīgām automašīnām. Šos sapņus realizēt saviem klientiem ļauj valstī esošās kredītiestādes, piedāvājot patēriņa kredītus. 

Patēriņa kredīts ir naudas aizdevums, kas ir paredzēts kāda noteikta mērķa realizēšanai, vai pirkuma veikšanai, ja uz konkrēto brīdi nav pieejama nepieciešamā naudas summa. Kā būtiskāko kredīta piešķiršanā banka vērtēs klienta ikmēneša ienākumu apjomu un stabilitāti. Pēc bankas pieprasījuma klientam jāsniedz ziņas par darba devēju, kā arī par regulāriem ikmēneša ienākumiem. Pamatojoties uz šo informāciju, kredīta devējs piedāvā klientam pieejamus variantus kredīta saņemšanai.

Patēriņa kredīta termiņš bankās svārstās no 3 līdz 60 mēnešiem. Jo ilgāks ir kredīta atmaksas termiņš, jo mazāki ir ikmēneša maksājumi. Patēriņa kredīts ir maksas pakalpojums. Izsniedzot patēriņa kredītu, banka piemēro fiksēto procentu likmi, kas tiek noteikta uz visu kredīta līguma termiņu. Tas nozīmē, ka procentu likme visu atmaksas termiņu ir nemainīga. Kredīta procentu likme nebūt nav vienīgie kredīta ņēmēja izdevumi. Pastāv vēl papildu izmaksas - kredīta noformēšanas un izsniegšanas komisijas izdevumi. Šis naudas aizdevums ir pazīstams jau vairākus gadus, un tas bija pieejams vēl pirms tika piedāvāti ātrie kredīti. Cilvēki nereti šos abus kredītu veidus jauc un uzskata, ka patēriņa kredīts, līdzīgi kā ātrais kredīts, arī būs jāatmaksā viena vai divu mēnešu laikā, bet patēriņa kredīta piedāvājums ir tieši veidots, kā ilgtermiņa aizdevums, nevis vienas mēnešalgas apjoma kredīts.

 

  © 2009 Koka roka ir blogs par visu, ko neraksta avīzēs